"Buying Tomorrow"

Online retail in het tijdperk van de
'digitally obsessed consumer'

Innovatie en gebruiksvriendelijkheid zijn "belangrijker" dan het merk

Ruim 88% van de consumenten vindt de levertijd van een online aankoop belangrijker dan het merk van een product. Dit betekent dat het voor merken steeds lastiger wordt om klanten langdurig aan zich te binden. Daarbij gaan de consumenten het steeds normaler vinden dat er nieuwe technologieën worden gebruikt bij het online shoppen. 45% van de consumenten geeft namelijk aan om binnen nu en 12 maanden de zogenaamde 'digital assistants' zoals Amazon Echo, Alexa of Google Home te gaan gebruiken bij hun online aankopen. Zes van de tien consumenten staat open voor het gemak van Programmatic Commerce, waarmee we apparaten en technologieën automatisch onze online aankopen laten doen. 

Een greep uit de onderzoekresultaten:

  • Bijna een kwart van de 'digitally obsessed consumers' doet bijna alle aankopen online. 
  • Een indrukwekkende 37% van alle online aankopen wordt gedaan via Amazon. 
  • 57% van de consumenten gelooft dat zij zichzelf online beter kunnen bedienen dan wanneer ze worden geholpen door een verkoper in een fysieke winkel. 
  • Een groot deel van de consumenten geeft tegenwoordig de voorkeur aan een gunstige prijs en levertijd in plaats van aan een bepaald merk.
  • 60% geeft aan dat ze sneller zullen shoppen bij 'digitally innovative' retailers. 

Download direct het rapport en:

  • Ontdek wat de gemiddelde online shopper van je verwacht en stel jezelf de vraag of jouw organisatie de juiste strategie hanteert en daarmee klaar is voor de toekomst. 
  • Leer hoe je het beste kunt inspelen op de verwachtingen van jouw klant - 73% van de consumenten geeft aan in de toekomst meer online te zullen gaan shoppen. 
  • Ontdek welke nieuwe technologieën je klanten zullen interesseren. 

Programmatic Commerce in een notendop

Programmatic Commerce is een door Salmon bedachte term. Het houdt in dat slimme apparaten, die verbonden zijn met het internet, zelf aankoopbeslissingen nemen op basis van vooraf ingestelde voorkeuren. Dit nieuwe tijdperk is algemeen erkend door experts uit de branche. Salmon's 2016 Programmatic Commerce Report geeft waardevolle en bruikbare inzichten in hoe organisaties op de klantverwachtingen van Programmatic Commerce kunnen inspelen.